2017 m. lapkričio 06 d.

Vilniuje vyks didžiausia tarptautinė atsakingo verslo konferencija

Lietuvos atsakingo verslo asociacija LAVA, Šiaurės šalių prekybos rūmai ir Šiaurės ministrų tarybos biuras lapkričio 16 d. Vilniuje ketvirtą kartą rengia didžiausią Lietuvoje metinį tarptautinį atsakingo verslo renginį „Atsakomybės ekonomika: nuo spontaniškos savanorystės link naujų verslo modelių“.

Konferencijoje socialinės atsakomybės įžvalgomis dalinsis ir gerosios praktikos pavyzdžius bei tvaraus verslo tendencijas apžvelgs įmonių vadovai ir tvarumo ekspertai iš Skandinavijos šalių bei Lietuvos. Metinis atsakingo verslo renginys kasmet pritraukia per 100 Lietuvos ir užsienio kapitalo įmonių atstovų.

Metinį atsakingo verslo renginį globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Šis renginys organizuojamas siekiant proveržio Lietuvos verslo socialinės atsakomybes srityje. Manome, kad pažanga šioje srityje turėtų vykti daug sparčiau, nei iki šiol. Matome, kad Lietuvos rinkoje vis dar blaškomasi tarp dviejų itin ribotų socialinės atsakomybės sampratų – spontaniškos savanorystės ir filantropijos arba primityvios rinkodaros.Tačiau tikra verslo socialinė atsakomybė – kur kas daugiau. Įgyvendinant prisiimtus Jungtinių Tautų Darnaus vystymosi tikslus bei siekiant narystės Ekonominio bendradarbiavimo plėtros organizacijoje, tiek verslas, tiek valstybė turi iš naujo įvertinti tvarumo ir socialinės atsakomybės reikšmę šalies ekonomikos ir visuomenės pažangai“, – sako Lietuvos atsakingo verslo asociacijos valdybos pirmininkė, „Konekesko Lietuva“ generalinė direktorė Lina Kapčinskienė.

„Pagrindinis konferencijos tikslas – paskatinti atsakomybės plėtrą Lietuvoje pristatant sėkmingas tvarumo principų integravimo į verslo kasdienybę praktikas. Šiaurės šalių patirtis rodo, kad plačiau žvelgiant į verslo atsakomybę ir tvarumo principus integravus į savo verslo strategijas, galima kurti bendrą vertę tiek verslui, tiek visuomenei, tiek aplinkai“, – teigia Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje direktorė Helen Nilsson.

Konferencijoje „Atsakomybės ekonomika: nuo spontaniškos savanorystės link naujų verslo modelių“ bus aptariamos pasiteisinančios atsakingo verslo tendencijos ir pristatomi praktiniai tvaraus ir socialiai atsakingo verslo  bei iniciatyvų pavyzdžiai.

Renginyje pranešimus skaitys lietuviško ir skandinaviško kapitalo Lietuvoje veikiančių bendrovių, tokių kaip „Orkla Group Logistics“, „PLH architects“, „Fortum“, „Scania“, „DNV GL Lietuva“, „Lietuvos energija“ atstovai. Daug dėmesio bus skiriama ir verslo skaidrumo temai, kurią apžvelgs Specialiųjų tyrimų tarnybos atstovė. Skandinaviška verslo atsakomybės samprata bei socialiai atsakingo verslo modelius aptars Švedijos atsakingo verslo asociacijos vadovas Ola Lohman.

Konferencija „Atsakomybės ekonomika: nuo spontaniškos savanorystės link naujų verslo modelių“ vyks lapkričio 16 d., 8.30 val., Vilniuje, startuolių verslo erdvėje „Rise Vilnius“ (Gynėjų g. 14).

Renginys atviras, tačiau būtina išankstinė registracija: https://docs.google.com/forms

Registracija - iki lapkričio 13 d.