2017 m. birželio 25 d.

LAVA įmonė INTERLUX pelnė „Atsakingo verslo“ apdovanojimą

Pasak Interlux vadovo dr. Audriaus Matuzevičiaus, tvarumas yra Interlux požiūrio atskaitos taškas. „Sėkmingai augdami, skaičiuojame jau 23-čiuosius darnios plėtros ir augimo metus. Šiandien didžiuojamės išaugintu, jau greit 100 darbuotojų sieksiančiu kolektyvu, klientų pasitikėjimu medicinos ir laboratorijų sektoriuose, organiška plėtra į Latviją ir Estiją. Visa tai mes pastatėme remdamiesi nekintančiomis vertybėmis. Dar prieš eilę metų, kai Interlux pozicijos rinkoje ėmė tvirtėti ir pajutome, jog jau esame pakankamai nemažai nuveikę versle, ėmėme rūpintis mus supančia aplinka. Tvarumą supratome paprastai – kaip atsakingą verslą ir atsakingą požiūrį į visą mūsų verslą supančią aplinką“, - sako dr. A. Matuzevičius.

„Žinojome, kad kurdami vertę, turime ja dalintis su vietos bendruomene, padėti ugdyti išsimokslinusią, šviesią jaunąją kartą, nebūti abejingiems sveikatos problemoms ir dėti pastangas, kad mūsų visuomenė būtų sveikesnė ir veiklesnė. Taip pat visad norėjome, kad mūsų darbai turėtų teigiamą poveikį ateičiai. Jautėme, kaip svarbu yra tausoti aplinką, kad ateities kartoms ją paliktume bent jau tokią, kokią turime mes, o gal ir geresnę. Toje pačioje įmonės genezės fazėje nusibrėžėme aiškius vertybėmis pagrįstus tikslus ir jų visad laikėmės. O laikui einant radome bendraminčių, supratome, kad šios vertybės yra universalios visame pasaulyje“, - tvarios kompanijos strategijos gimimu dalijasi Interlux vadovas.

„Šiandien esame daugelio tvarių organizacijų nariai – priklausome Lietuvos atsakingo verslo asociacijai, Lietuvos medicininės įrangos gamintojų asociacijai, Lietuvos verslininkų konfederacijai. Tvarumas tapo mūsų strategija – esame socialiai atsakingi darbdaviai ir taip pat atsakingi bei teisingi partneriai, patikimi tiekėjai, - tad gautas „Atsakingo verslo 2017“ apdovanojimas mums yra svarbus įvertinimus, skatinantis dar daugiau dėmesio skirti tvarių iniciatyvų įgyvendinimui. Tai kartelė, kuri pakilo. Bet mes taip pat nestovime vietoje – įgydami vis daugiau patirties, skirsime dar daugiau dėmesio socialiai atsakingoms veikloms, dalinsimės gerąja praktika ir sieksime, kad mūsų kuriami ryšiai ir santykis su aplinka būtų dar tvaresni“, - ateities planais dalijasi A. Matuzevičius.

Apie Interlux

Interlux – tai tarptautinė kompanija, Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje klientams tiekianti Inovatyvias technologijas bei sprendimus medicinai, mokslui ir biotechnologijų pramonei. Savo veiklą pradėjusi 1994 m., bendrovė nuolat sėkmingai augo, plėsdama prekių asortimentą ir diversifikuodama veiklas. Šiandien Interlux atstovauja daugiau nei 250 žinomiausių medicinos ir biotechnologijų srities pasaulinio lygmens gamintojų prekės ženklų, turi daugiau nei 1 mln. skirtingų produktų, Lietuvoje yra subūrusi beveik 100 darbuotojų kolektyvą. 2016 m. įmonės apyvarta siekė 15,5 mln. Eurų.