2017 m. gegužės 17 d.

Kviečiame į diskusiją „Energetinis skurdas Europoje ir Lietuvoje“

Energetinio skurdo sąvoka pradėta vartoti vos prieš dešimtmetį, kai brangstant ištekliams, ėmė brangti ir komunalinės paslaugos, kurios tampa vis sunkesne  našta gyventojams ir paveikia įvairias ekonomikos, socialines bei aplinkos sritis. Pavyzdžiui, pagal Didžiojoje Britanijoje įteisintą energetinio skurdo apibrėžimą, šio pobūdžio skurdas patiriamas, kai sąskaitoms už energiją išleidžiama daugiau nei 10 proc. gaunamų pajamų.

Apie tokio tipo skurdą Lietuvoje kol kas nėra diskutuota, nors kitose Europos Sąjungos valstybėse energetinis skurdas ir jo mažinimo būdai tampa dažna diskusijų tema.

LAVA organizuojamoje diskusijoje svečiuosis dr. Nora Mžavanadze, nepriklausoma Jungtinių Tautų Aplinkos programos (UNEP) konsultantė, Europos Sąjungos Horizon 2020 programos projekto „Europos energetinio efektyvumo daugiašalių naudų analizė“ (COMBI) ekspertė, pristatysianti Lietuvos energetinio skurdo aspektus.

Diskusijoje taip pat dalyvaus ir savo įžvalgomis apie gyventojų išlaidas komunalinėms paslaugoms dalinsis:

Renginyje diskutuosime, kiek šios problemos aktualios, kokios interesų grupės šiuo aspektu yra svarbios ir gali pakeisti esamą situaciją.

Laukiame Jūsų!
   LAVA komanda