2017 m. gegužės 23 d.

Antikorupcinės aplinkos kūrimas - drauge su STT ir EBPO ekspertais

Diskusijoje „Kodėl verta kurti korupcijai atsparią aplinką versle“ pristatytas viešojo ir privataus sektorių atstovų kartu su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) parengtas Antikorupcijos vadovas verslui (AVV). Renginys vyko Užsienio reikalų ministerijoje.

AVV parengtas STT iniciatyva, pagal Nacionalinę kovos su korupcija 2015–2025 metų programą.

Jį rengiant reikšmingai prisidėjo Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA), AB DNB banko, UAB „Ernst & Young Baltic“, Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos, Teisingumo ministerijos, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, „Telia Lietuva“,, Nacionalinės antikorupcijos asociacijos, „Baltosios bangos“, UAB „Algoritmų sistemos“ atstovai, skirtingų sričių ekspertai, atsižvelgdami į viešojo ir privataus sektoriaus patirtį kovojant su korupcija.

Diskusijoje Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) ekspertė Leah Ambler (Teisės analitikė, Korupcijos prevencijos skyrius Finansų ir Įmonių reikalų departamentas) apžvelgė EBPO iniciatyvas, skatinančias skaidraus ir atsakingo verslo principų diegimą versle, taip pat pristatė Konvencijos dėl kovos su užsienio pareigūnų papirkimu sudarant tarptautinius verslo sandorius ir Gairių daugiašalėms įmonėms poveikį verslui ir viešajam sektoriui. Šiomis gairėmis nustatomi daugiašalių įmonių elgesio standartai, kova su papirkinėjimu, prekyba poveikiu ir reikalavimu duoti kyšį.

Renginyje pranešimus taip pat skaitė STT, Užsienio reikalų ministerijos, „Ernst & Young Baltic“, DNB banko, asociacijos LAVA, Lietuvos nacionalinio koordinacinio centro, „Transparency International“ Lietuvos skyriaus, Inovatyvios farmacijos pramonės asociacijos, advokatų kontoros „Tark Grunte Sutkiene“, Lietuvos verslo konfederacijos ir „Baltoji banga“ atstovai.

Siekiama, kad gerosios praktikos pavyzdžiai, pateiktos rekomendacijos ir parengtas AVV bus patogus ir naudingas įrankis privataus sektoriaus įmonėms, siekiančioms efektyvesnės korupcijos prevencijos.

Renginio pristatymai:

Pagal STT parengtą pranešimą. STT foto.
Daugiau nuotraukų STT Facebook